2020.01.30
EUROPA DESIGN WELL PROJECT OF THE YEAR 2019

EUROPA PROPERTY WELL - PROJECT OF THE YEAR 2019 BY EUROPA DESIGN
A díj célja a Well minősítés népszerűsítése és azon befejezett és folyamatban levő projektek későbbi bemutatása akik kiemelkedő módon belső és külső kommunikációval valamint változás menedzsment eszközökkel támogatják a minősítést  és megfelelő módon mutatják be a Well minősített munkahelyek és ingatlanok előnyeit.
 
Nem célja a díjnak a folyamatban levő minősítések ellenőrzése, osztályozása, véleményezése hiszen azok szigorú és megkerülhetetlenül tárgyilagos rendszere az alapja a minősítés szakmai hitelének.
A díj sokkal inkább a rendszer kommunikációjáról szól, és arról az employer brand növelési eredményről melyet a projekt gazdái létrehoztak. 
 
A zsűri tagok piac ismerete és a rendelkezésre álló nyilvános – zömmel online -források elégséges információt nyújtanak a projektek értékeléséhez az első évben.
 
Ennek érdekében ki-ki a saját területéről is gyűjthet visszajelzéseket az egyes projektekről , mely még élőbbé és felhasználó központúvá  teszik a díjat.
 
Harkácsi István

Harkácsi István
Irodakereso.info
Ügyvezető

 
Csóti Gábor

Csóti Gábor
a Magyar GAMECHENGERS Közösség ügyvezetője,
Investors in People tanácsadó

 
Feuertag Ottó

Feuertag Ottó
Europa Design
alapító

 
 

Első alkalommal az Europa Property Gálán

A díjat idén első ízben adjuk át az Europa Property Gálán számos más ingatlanpiaci kategória mellett.

A CRE Awards már évek óta jutalmazza a kiemelkedő teljesítményű ingatlanpiaci szerplőket, projekteket és igen kiterjedt Közép Európai fókuszú kapcsolati hálójuknak köszönhetően a régió tipukus ingatlanfejlesztései számára komoly hatással bírnak a jógyakorlatok kommunikációjával.
https://www.creawards.eu/

A díjra idén még nem kellett pályázni,-mivel hazánkban még nincs befejezett WELL beltéri projekt ezért a zsűri az IWBI-nél regisztrált hazai projektekből tudott választani. A következő évben a pályázati rendet kibővítjük, további szakmai szervezetek bevonásával és – a hosszabb előkommunikációs időnek köszönhetően- lehetőséget biztosítunk a projektek saját szempontból történő bemutatására is a ww.welliroda.hu oldalon is.


A ZSŰRIZÉS

A kérdésekben igyekeztünk a Well Minősítés 10 jellemző területét megemlíteni -vastagon szedett szövegrész- hogy egészen átfogó kép alakuljon ki az értékelés során.

1.) A project építészeti- belsőépítészeti minősége ,a szerkezeti , természeti környezeti adottságokhoz való alkalmazkodásában a Well értékteremtés érdekében. A mozgást támogató megoldások -lépcsőhasználat,teraszok, stb- valamint a biofil design megvalósulásának értékelése.

2.) Milyen eszközökkel szolgálja az ergonómiai komfort és akusztikai elvárásokat a projekt. A mobil bútorzatok változatossága, állítható magasságú minkahelyek, hangelnyelő megoldások,intim zónák stb stb.

3.) Az előírt fényviszonyok milyen innovatív módszerekkel lettek támogatva a berendezések, építészeti megoldások és világításvezérlés módszereivel?

4.) Az üzemeltetés,karbantartás ,különösenen a levegőminőségre vonatkozó kommunikációs támogatottsága a projektben? Innovatív adatgyűjtés ,riportálás. Mennyire sikerült az üzemeltetési kérdéseket értékteremtő előnyként kezelni bemutatni, kommunikálni?

5.) Milyen minőségű külső kommunikáció támogatja a projekt well érétkét főleg az ingatlanpiac felé? Hogyan mutaja meg a piac számára a befektetés értékét, megtérülését,hogy azokból más fejlesztő, bérlő bátorságot merítsen?

6.) A munkavállalók , bérlők tájékoztatása a minősítés folymatáról, illetve annak fenntartásáról milyen hatékony eszközökkel zajlik? A belső kommunikáció mennyire tud valódi bevezetési eszközzé válni,az elkötelezettséget megteremteni, fenntartani? Milyen kreatív, innovatív eszközöket használnak ennek kivitelezésére? ( appok, social,és más digitális megoldások is)

7.) A projekt által bevezettet új HR folyamatok , és a WELL tudatosítás érdekében tett megoldások minősége. Étkezési, és más egészségmegörzési programok támogatása és azok kommunikációja.

8.) A Well munkahely közösség-építő hatása és gyakorlata mely az employer brandinget leginkább támogatja.Műalkotások,és más - a szellemi jólétet támogató- programok minősége.



 
Furureal Group

A győztes projekt 2019-ben: FUTUREAL: Budapest ONE Business Park

FUTUREAL: Budapest ONE Business Park

https://www.futurealgroup.com/hu/projects/budapest-one-business-park-1/
FUTUREAL: Budapest ONE Business Park
 

hely: Őrmezőn, az Etele tér és a Kelenföldi pályaudvar mellett
vezető tervező: Paulinyi Gergely DLA, Reith András PhD, Mérték Stúdió
projektigazgató: Laczkó Marcell 
ingatlanfejlesztő: Futureal
WELL Building Platina előminősítés
 

A győztes irodaház már átadott első üteme 25 ezer négyzetméter bérirodát, illetve 2 600 négyzetméter kereskedelmi és szolgáltató egységet tartalmaz. A Budapest ONE irodapark három fázisának befejezésekor a komplexum teljességében több mint 65 ezer négyzetméter bérelhető területtel bővíti a fővárosi irodapiacot. A befejezett első ütembe a bérlők már megkezdték a beköltözést. 
 
A szalagként hullámzó Budapest ONE szokatlan formája a parametrikus tervezéssel támogatott optimalizálás eredménye, alaprajzát és homlokzatát úgy alakították ki, hogy a lehető legkedvezőbb beépítést tegye lehetővé. Szimulációk segítségével a napsütés iránya, a napenergia-potenciál és a légáramlás szempontjából legideálisabb formát hozták létre. Az épület Őrmezőn, Magyarország legnagyobb közlekedési csomópontjában helyezkedik el, így - közvetlen járatokkal - akár 10 perc alatt is elérhető, emellett könnyen megközelíthető az agglomerációból és a vidéki városokból is.
 
A WELL Building Platina előminősítésnek megfelelően az irodaparkot energiatakarékos, intelligens központi épületirányítási rendszerrel szerelik fel, a falakat nyugalmat sugárzó színek borítják, de meditációs szoba és tágas, zöld tetőkert, tusolóval felszerelt biciklitároló, vízmentes nanotechnológiás autómosó, az épület tetején panorámás futópálya is a dolgozók rendelkezésére áll majd, emellett lehetőség lesz az elektromos autók töltésére, valamint szelektív hulladékgyűjtésre is. Az irodapark belsejében félhektárnyi nyitott közteret hoznak létre, amit szökőkutak és egyedi kialakítású zöldterület tesz majd közkedvelt találkozóhellyé.
 
„A Budapest ONE a nemzetközi és a hazai irodapiac új korszakának egyik hírnöke, amelynek magas minőségét a szakma is elismerte. A WELL-rendszerhez kapcsolódó innovációk határozzák meg a szektort a következő évtizedben és a Futureal elkötelezett abban, hogy az összes irodafejlesztését eme irányelvei szerint valósítsa meg a jövőben” – mondta Németh László, a Futureal projektigazgató helyettese. 
 
Háttérinformáció
 
A Futureal-csoportról
 
A Futureal a kelet-közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon. Alapítása óta a Futureal-csoport portfóliója több mint 100, összesen több mint 2 millió négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projekttel bővült 3 milliárd euró értékben.
 

A NYEREMÉNY

A nyereményünk a spanyol Actiu gyár legújabb technológiájú széke, A TNK Flex, amely 3 dimenziós mozgásával alkalmazkodva az emberi test morfológiájához és mozgásához, olyan, mintha a második bőrünk lenne.
A WELL tanúsítvány megszerzését támogató bútorokat gyártó Actiu megkapta a WELL Platina fokozatú tanúsítványát. A spanyolországi Castalla-ban található Actiu Technology Park, a világon az ötödik létesítmény, ami megszerezte a WELL V2 tanúsítványt, és a világ első olyan ipari épülete, ami LEED és WELL Platinum minősítéssel is rendelkezik.
 
TNK Flex szék



 
TNK Flex szék



 
TNK Flex szék



 



Actiu Technology Park


A világ első olyan ipari épülete, ami LEED és WELL Platinum minősítéssel is rendelkezik.

Actiu


PARTNEREK


 
Europa Property
 
Europa Design
 
Irodakereso.info
 
Game Changers
 
Actiu
 


DÍJÁTADÓ


 
Díjátadó



 
Díjátadó



 
Díjátadó



 
Díjátadó



 
Díjátadó



 
Díjátadó



 



Magyarországon
előregisztrált
épületek

8



Iroda
showroom
projekt



1




Well
minősítéshez
ajánlott
szállítók

6



http://www.europadesign.hu/

Hazai szakemberek
a WELL-ről

Pálla Gábor Ödön
ügyvezető igazgató
Római irodaház Kft.

Az ingatlanfejlesztőknek a Well minősítés szempontrendszere olyan támpontokat ad, amelyekre érdemes odafigyelni már a beruházások elindításánál. A bérirodaházak fejlesztői számba vehetik az épületek alaprajzi, tartószerkezeti és épületgépészeti kialakítását, hogy az később alkalmas lehessen egy Well iroda megvalósítására. Amellett, hogy a minősítés egy kitűnő marketingeszköz, legalább olyan fontos a munkavállalók egészségének és kényelmének középpontba állítása is. A WELL továbbá hozzásegítheti a HR és kommunikációs szakterületek bekapcsolását is az irodatervezés folyamatába, ami nagyban segítheti egy projekt sikerét.

Cikkeink


Az ESG az Environmental (környezeti), Social (társadalmi) és Governance (irányítási) angol szavak rövidítése. Az ESG keretrendszeren belül ezeket pilléreknek nevezzük és ez az a 3 tématerület, amiben a vállalatoktól elvárt a jelentéstétel.

Kapcsolat

EUROPA DESIGN, WELL PONT


EUROPA DESIGN, WELL POINT
H-1025, Budapest, Törökvész út 71-75.
T: 274-0001

Nyitva tartás
H-P: 09.00-17.00
Email
minosites@welliroda.hu
Kövessen minket!


Hazai szakemberek a WELL-ről

Fazakas György
építész, ügyvezető igazgató
Fazakas Építésziroda Kft.

Nagyon hasznos kezdeményezésnek tartjuk a 2019. február 15-én elindított interaktív előadás sorozatot. Az egészséges irodai környezet érdekében tett intézkedések egyre sürgetőbbek. Az elmúlt évtizedekben folyamatosan nőtt az az irodai munkahelyek száma, egyre nő a dolgozók aránya az adminisztratív szolgáltatási területeken.

Kovács Emesének szeretnénk megfontolásra javasolni, hogy a ”Well” minősítésben, az irodai dolgozókra jutó irodaterület mérőszáma is szerepeljen, a túlzsúfolt irodai környezet egészségtelen hatásának csökkentése érdekében.

Kocsány János
CEO
Graphisoft Park SE

A Well Irodáról szóló szakmai előadás nagyon jól összegezte a munkavállalók jó közérzetét középpontba állító új minősítési rendszer lényegét, így ingatlanfejlesztőként felkészülten várom a leendő bérlők erre vonatkozó igényeit. Számomra a Well nyolc fő kategóriája közül kiemelt fontossággal bír a fitness, a mozgáskultúra bevezetése a munkahelyeken. Ráadásul én ezt közösségépítő eszközként is használnám, hogy az ott dolgozók együtt éljék át a testmozgás örömét. Az irodai épített környezetben olyan feltételeket kell megteremteni, amelyek ösztönzik a fizikai aktivitást és az aktív életmódot.

Pálla Gábor Ödön
ügyvezető igazgató
Római irodaház Kft.

Az ingatlanfejlesztőknek a Well minősítés szempontrendszere olyan támpontokat ad, amelyekre érdemes odafigyelni már a beruházások elindításánál. A bérirodaházak fejlesztői számba vehetik az épületek alaprajzi, tartószerkezeti és épületgépészeti kialakítását, hogy az később alkalmas lehessen egy Well iroda megvalósítására. Amellett, hogy a minősítés egy kitűnő marketingeszköz, legalább olyan fontos a munkavállalók egészségének és kényelmének középpontba állítása is. A WELL továbbá hozzásegítheti a HR és kommunikációs szakterületek bekapcsolását is az irodatervezés folyamatába, ami nagyban segítheti egy projekt sikerét.



Irodakereso.info Well Iroda http://www.europadesign.hu/


Adatkezelési tájékoztató