2020.02.13
CSR kulbest a Well Point-ban

Évindító CSR Szerda Klubeste volt
- Boldog munkavállaló, jó munkahely, jó üzlet...

FOTÓ GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTSON!

CSR KULBEST A WELL POINT-BAN
 
Boldog munkavállaló, jó munkahely, jó üzlet… ez volt a témája a CSR Hungary CSR Szerda évindító klubestnek, melynek egy rendhagyó helyszín, a Well Point adott otthont 2020. február 05-én.
 
A CSR Szerda klubest meghívott vendége voltak Thierry Zsuzsanna, a Tungsram Group CSR vezetője, Rosner Imre, a Szerencsejáték Zrt. karitatív osztályvezetője és Feuertag Ottó, az Europa Design tulajdonosa voltak. Beszélgetésüket Takács Júlia, a CSR Hungary ügyvezető igazgatója moderálta.
 
Hogy érzed magad? Megtévesztően egyszerű kérdés…pedig ha ezt egy munkahellyel kapcsolatban tesszük fel már kevésbé egyszerű, hogy mi mindenből tevődik össze.
Életünknek csaknem a felét a munkahelyünkön töltjük. Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy milyen is az a bizonyos munkahely, ahova nap mint nap bejárunk, vagy a mikroközösség (érintettek, főnök, munkatársak,ügyfelek..), melyhez tartozunk munkánk révén.
Már évekkel ezelőtt a HR-t (a munkavállalók bevonását) a CSR lelkének neveztük, hisz egy fenntartható, hosszabb távon is sikeres üzlet alapjának Achilles- sarka a humántőke. S így az emberekkel, és elsősorban a munkatársakkal való bánásmód. Ez adja a cég/intézmény savát-borsát. Akár meghatározza a szervezet hatékonyságát, innovatív képességét is. S tetszik, nem tetszik a munkahely különböző egyénekből, emberekből áll. Nem csak egy intézmény, melynek elvégzendő feladatai vannak.
 
Ma már kulcsszavak a mindennapi üzleti kultúrában az employer branding, munkáltatói márka, well being, munkavállalói elkötelezettség...
A CSR Szerda Klubest meghívott vendégei pedig a hogyanra mutatták be saját munkahelyi megoldásaikat. Mi az amitől boldog a munkavállaló? Miért jó ez a szervezetnek? Mozgáskorlátozottak és fogyatékosok integrációja a munkaerő piacon ...Tárgyi kultúra, ergonómia, egészség, pozitív irodakörnyezet.
Thierry Zsuzsanna, a Tungsram Zrt Group CSR vezetője kiemelte:
„A FiTungsram program egy olyan, az egész vállalatot átfogó kezdeményezés, amelynek célja, hogy támogassák a testi-lelki egészség kialakítását és megőrzését. A FiTungsram CSR tevékenységük része, amelynek keretében a rendezvények szervezői önkéntes munkában tervezik és megvalósítják a dolgozók és családjaik testi-lelki jólétet szolgáló programokat, erős vállalati közösséget is létrehozva ezáltal gyáregységeikben. Budapesten, Nagykanizsán, Zalaegerszegen, Hajdúböszörményben, Kisvárdán...
 
Rosner Imre, a Szerencsejáték Zrt. karitatív osztályvezetője szerint:
 
Feuertag Ottó, az Európa Design alapítója kiemelte: A képzett munkaerő vonzása és megtartása alapvető kihívás napjainkban,főleg egy olyan generációváltás által is dominált időszakban, amikor az anyagi juttatások után a második keresett szempont  a motiváló  munkakörnyezet. Az irodák  kollaborációt,támogató  ergonómiai berendezései már nem csupán az egészségünket védik, hanem fizikai és mentális hatékonyságunkat is támogatják. A nemzetközi Well minősítést  megkapó irodák -10 fejezetben részletezett  adat és mérés alapú követelmények teljesítése után- akár az éves fluktuációjuk  26% .-t is megtakaríthatják,nem beszeléve a pozitív irodai hangulatról.



Magyarországon
előregisztrált
épületek

8



Iroda
showroom
projekt



1




Well
minősítéshez
ajánlott
szállítók

6



http://www.europadesign.hu/

Hazai szakemberek
a WELL-ről

Kocsány János
CEO
Graphisoft Park SE

A Well Irodáról szóló szakmai előadás nagyon jól összegezte a munkavállalók jó közérzetét középpontba állító új minősítési rendszer lényegét, így ingatlanfejlesztőként felkészülten várom a leendő bérlők erre vonatkozó igényeit. Számomra a Well nyolc fő kategóriája közül kiemelt fontossággal bír a fitness, a mozgáskultúra bevezetése a munkahelyeken. Ráadásul én ezt közösségépítő eszközként is használnám, hogy az ott dolgozók együtt éljék át a testmozgás örömét. Az irodai épített környezetben olyan feltételeket kell megteremteni, amelyek ösztönzik a fizikai aktivitást és az aktív életmódot.

Cikkeink


Az ESG az Environmental (környezeti), Social (társadalmi) és Governance (irányítási) angol szavak rövidítése. Az ESG keretrendszeren belül ezeket pilléreknek nevezzük és ez az a 3 tématerület, amiben a vállalatoktól elvárt a jelentéstétel.

Kapcsolat

EUROPA DESIGN, WELL PONT


EUROPA DESIGN, WELL POINT
H-1025, Budapest, Törökvész út 71-75.
T: 274-0001

Nyitva tartás
H-P: 09.00-17.00
Email
minosites@welliroda.hu
Kövessen minket!


Hazai szakemberek a WELL-ről

Fazakas György
építész, ügyvezető igazgató
Fazakas Építésziroda Kft.

Nagyon hasznos kezdeményezésnek tartjuk a 2019. február 15-én elindított interaktív előadás sorozatot. Az egészséges irodai környezet érdekében tett intézkedések egyre sürgetőbbek. Az elmúlt évtizedekben folyamatosan nőtt az az irodai munkahelyek száma, egyre nő a dolgozók aránya az adminisztratív szolgáltatási területeken.

Kovács Emesének szeretnénk megfontolásra javasolni, hogy a ”Well” minősítésben, az irodai dolgozókra jutó irodaterület mérőszáma is szerepeljen, a túlzsúfolt irodai környezet egészségtelen hatásának csökkentése érdekében.

Kocsány János
CEO
Graphisoft Park SE

A Well Irodáról szóló szakmai előadás nagyon jól összegezte a munkavállalók jó közérzetét középpontba állító új minősítési rendszer lényegét, így ingatlanfejlesztőként felkészülten várom a leendő bérlők erre vonatkozó igényeit. Számomra a Well nyolc fő kategóriája közül kiemelt fontossággal bír a fitness, a mozgáskultúra bevezetése a munkahelyeken. Ráadásul én ezt közösségépítő eszközként is használnám, hogy az ott dolgozók együtt éljék át a testmozgás örömét. Az irodai épített környezetben olyan feltételeket kell megteremteni, amelyek ösztönzik a fizikai aktivitást és az aktív életmódot.

Pálla Gábor Ödön
ügyvezető igazgató
Római irodaház Kft.

Az ingatlanfejlesztőknek a Well minősítés szempontrendszere olyan támpontokat ad, amelyekre érdemes odafigyelni már a beruházások elindításánál. A bérirodaházak fejlesztői számba vehetik az épületek alaprajzi, tartószerkezeti és épületgépészeti kialakítását, hogy az később alkalmas lehessen egy Well iroda megvalósítására. Amellett, hogy a minősítés egy kitűnő marketingeszköz, legalább olyan fontos a munkavállalók egészségének és kényelmének középpontba állítása is. A WELL továbbá hozzásegítheti a HR és kommunikációs szakterületek bekapcsolását is az irodatervezés folyamatába, ami nagyban segítheti egy projekt sikerét.



Irodakereso.info Well Iroda http://www.europadesign.hu/


Adatkezelési tájékoztató