2020.03.24
TEXTILMŰVÉSZET A WELL IRODÁBAN - KALÁCSKA ZSANETT

Textilművészet a WELL irodában

Következő cikkünk a well Sound Concept Feature S02 (Maximum Noise Levels), S03 (Sound Barriers), S04 (Sound Absorption)-re, valamint a Mind Concept Feature M02 (Access to Nature), és M07 (Restorative Spaces)-re.

Kalácska Zsanett 2009-ben szerzett diplomát a a MOME fémműves szakán, a tervezéshez pedig 2012-ben tért vissza a Zwana márka megalapításakor. A Zwana kínálatában a természetből és annak geometriájából inspirálódott textil és bőr ékszereket találunk. A természet geometriája, az apró, organikus részletekben felfedezhető lenyűgöző szabályosság inspirálja. A második Gombold újra! pályázatára a WAMP különdíjával jutalmazott kollekciót készített, amihez egy különleges, saját fejlesztésű technikát használt. A technika a Pangolin nevet viseli, és a Zwana ékszerek védjegyének számít.







A tervező nemcsak az ékszerei készítésekor használja a biofil design elemeit, hanem a szakmai zsűri által Arany Villa díjjal jutalmazott akusztikus falikárpitjai tervezésekor is ezeket az alapelveket követi, a természet inspirálja. Mostanában az akusztikai funkciót betöltő képző- és iparművészeti alkotásokkal kapcsolatban végez kutatómunkát, a vizuális akusztikai megoldásokkal foglalkozik. Olyan akusztikai megoldások megalkotását tervezi melyek korszerű technológiák alkalmazásával, az építészet, belsőépítészet lehetőségeit kihasználva képző- és iparművészeti alkotásokat hoz létre




.
„Tervezésem során nem csak az esztétikumra de a funkcionalitásra is törekedtem. Nagyon örülök, hogy a well minősítés külön értékeli az akusztikai tulajdonságon túl a biofil design megjelenését és mint művészi alkotás is kaphat a felhasználó jó minősítést a munkámnak köszönhetően” – nyilatkozta a tervező.
A WELL minősítéssel összhangban, annak több pontját is lefedve tervezi alkotásait. A biofil formatervezés a természetes, egészséges és fenntartható alapelveket alkalmazza, amelyek további előnyöket jelentenek a WELL minősítés eléréséhez. Amennyiben akusztikus tulajdonságokkal rendelkező, természetes anyagokból készült, a természetet a beltérbe integráló műalkotásokat tervezünk be tereinkbe az nemcsak a WELL minősítés Sound, de a Mind és a Materials fejezetébe is beilleszthető.







A biofil design használatával átalakíthatjuk a zárt tereket a természetes elemek harmonikus gyűjteményévé, így pozitívan befolyásolhatjuk az ott élő, dolgozó, tanuló emberek hangulatát, termelékenységét és közérzetét. A természetes anyagokból készült falikárpitok akusztikus hatásaikon túl stresszcsökkentő tulajdonságokkal is rendelkeznek és jól illeszkednek az otthoni és az irodai környezetbe egyaránt.
A biofil tervezés értékrendje fenntartható, Földbarát és az emberi szervezetre veszélytelen anyagok használatát, valamint természetes minták, színek, textúrák felhasználását jelenti. Ez egyben olyan iparművészekkel és cégekkel való együttműködéshez is vezet, amelyek ugyanazt az értékrendet képviselik, ami a WELL tanúsítvány alapvető törekvése is - a természet tiszteletben tartása mellett, az épített környezet révén elősegítik az emberi egészséget és jóllétet.

/Cikkünk a well Sound Concept Feature S02 (Maximum Noise Levels), S03 (Sound Barriers), S04 (Sound Absorption)-re, valamint a Mind Concept Feature M02 (Access to Nature), és M07 (Restorative Spaces)-re./

  


 



Magyarországon
előregisztrált
épületek

8



Iroda
showroom
projekt



1




Well
minősítéshez
ajánlott
szállítók

6



http://www.europadesign.hu/

Hazai szakemberek
a WELL-ről

Fazakas György
építész, ügyvezető igazgató
Fazakas Építésziroda Kft.

Nagyon hasznos kezdeményezésnek tartjuk a 2019. február 15-én elindított interaktív előadás sorozatot. Az egészséges irodai környezet érdekében tett intézkedések egyre sürgetőbbek. Az elmúlt évtizedekben folyamatosan nőtt az az irodai munkahelyek száma, egyre nő a dolgozók aránya az adminisztratív szolgáltatási területeken.

Kovács Emesének szeretnénk megfontolásra javasolni, hogy a ”Well” minősítésben, az irodai dolgozókra jutó irodaterület mérőszáma is szerepeljen, a túlzsúfolt irodai környezet egészségtelen hatásának csökkentése érdekében.

Cikkeink


Az ESG az Environmental (környezeti), Social (társadalmi) és Governance (irányítási) angol szavak rövidítése. Az ESG keretrendszeren belül ezeket pilléreknek nevezzük és ez az a 3 tématerület, amiben a vállalatoktól elvárt a jelentéstétel.

Kapcsolat

EUROPA DESIGN, WELL PONT


EUROPA DESIGN, WELL POINT
H-1025, Budapest, Törökvész út 71-75.
T: 274-0001

Nyitva tartás
H-P: 09.00-17.00
Email
minosites@welliroda.hu
Kövessen minket!


Hazai szakemberek a WELL-ről

Fazakas György
építész, ügyvezető igazgató
Fazakas Építésziroda Kft.

Nagyon hasznos kezdeményezésnek tartjuk a 2019. február 15-én elindított interaktív előadás sorozatot. Az egészséges irodai környezet érdekében tett intézkedések egyre sürgetőbbek. Az elmúlt évtizedekben folyamatosan nőtt az az irodai munkahelyek száma, egyre nő a dolgozók aránya az adminisztratív szolgáltatási területeken.

Kovács Emesének szeretnénk megfontolásra javasolni, hogy a ”Well” minősítésben, az irodai dolgozókra jutó irodaterület mérőszáma is szerepeljen, a túlzsúfolt irodai környezet egészségtelen hatásának csökkentése érdekében.

Kocsány János
CEO
Graphisoft Park SE

A Well Irodáról szóló szakmai előadás nagyon jól összegezte a munkavállalók jó közérzetét középpontba állító új minősítési rendszer lényegét, így ingatlanfejlesztőként felkészülten várom a leendő bérlők erre vonatkozó igényeit. Számomra a Well nyolc fő kategóriája közül kiemelt fontossággal bír a fitness, a mozgáskultúra bevezetése a munkahelyeken. Ráadásul én ezt közösségépítő eszközként is használnám, hogy az ott dolgozók együtt éljék át a testmozgás örömét. Az irodai épített környezetben olyan feltételeket kell megteremteni, amelyek ösztönzik a fizikai aktivitást és az aktív életmódot.

Pálla Gábor Ödön
ügyvezető igazgató
Római irodaház Kft.

Az ingatlanfejlesztőknek a Well minősítés szempontrendszere olyan támpontokat ad, amelyekre érdemes odafigyelni már a beruházások elindításánál. A bérirodaházak fejlesztői számba vehetik az épületek alaprajzi, tartószerkezeti és épületgépészeti kialakítását, hogy az később alkalmas lehessen egy Well iroda megvalósítására. Amellett, hogy a minősítés egy kitűnő marketingeszköz, legalább olyan fontos a munkavállalók egészségének és kényelmének középpontba állítása is. A WELL továbbá hozzásegítheti a HR és kommunikációs szakterületek bekapcsolását is az irodatervezés folyamatába, ami nagyban segítheti egy projekt sikerét.



Irodakereso.info Well Iroda http://www.europadesign.hu/


Adatkezelési tájékoztató