MAGYAR SAJTÓMEGJELENÉSEK A WELL MINŐSÍTÉSRŐL

2021.05.18
Mikor jöhetnek az első WELL minősítések Magyarországon?

Jelenleg itthon 10 db WELL előminősített és 13 regisztrált projekt közül többnél is már csak a helyszíni vizsgálat van hátra, vagyis bármikor itt lehetnek az első fecskék. Ennek kapcsán, a TSPC cikkét közöljük, akik, mint érintett cég, akik az egyik első regisztrált projekten dolgoznak és Magyarországon az elsők között szerezték meg a WELL AP képesítést. Vértesy Mónika, a TSPC épületminősítési tanácsadójának cikke a WELL minősítések jelenlegi hazai állapotát rögzíti.

Olvasom tovább →

2020.11.17
Home office koronavírus idején (2. rész)

Cikksorozatunk első részében annak jártunk utána, miként kell(ene) reagálni a cégek vezetőinek a vírus okozta krízisre a cégen belüli kommunikáció és munkafolyamatok szervezés terén. A második részben azt vizsgáltuk meg, hogy milyenek az ideális otthoni munkakörülmények, milyen feltételeket kell biztosítani ahhoz, hogy az otthoni körülmények között végzett munka hasonló hatékonyságú legyen, mint a klasszikus irodai tevékenység. BeszélgetőpartnerünkFeuertag Ottó, azEuropa Design alapító cégvezetője.

Olvasom tovább →

2020.10.21
Home office koronavírus idején

Cikksorozatunk első részében annak jártunk utána, miként kell(ene) reagálni a cégek vezetőinek a vírus okozta krízisre a cégen belüli kommunikáció és munkafolyamatok szervezés terén. A második részben azt vizsgáltuk meg, hogy milyenek az ideális otthoni munkakörülmények, milyen feltételeket kell biztosítani ahhoz, hogy az otthoni körülmények között végzett munka hasonló hatékonyságú legyen, mint a klasszikus irodai tevékenység. BeszélgetőpartnerünkFeuertag Ottó, azEuropa Design alapító cégvezetője.

Olvasom tovább →

2020.09.23
Irodaház koronavírus idején

Cikksorozatunk első részében annak jártunk utána, miként kell(ene) reagálni a cégek vezetőinek a vírus okozta krízisre a cégen belüli kommunikáció és munkafolyamat szervezés terén. Beszélgetőpartnerünk Feuertag Ottó, az Europa Design alapító cégvezetője.

Olvasom tovább →

2020.05.20
SAFE DESIGN: Biztonságos megoldások a COVID19 után

Egy új korszak következik a munkavégzés kultúrájában ugyanúgy mint minden más társas érintkezést igénylő területén életünknek.
Ez komoly kihívás minden szereplő számára legyen az cégvezető, tanácsadó, munkavállaló, vagy a Home Office téren osztozó családtag!
A Safe Design egy olyan programcsomag, mely átgondolt és egymásra épülő modulokból áll...

Olvasom tovább →

2020.04.06
A KORONAVÍRUS MIATT ÚJ EGÉSZSÉGÜGYI SZABVÁNYOKAT KELL MEGVIZSGÁLNI

A jelen járványügyi helyzetben az épületek tulajdonosainak és üzemeltetőinek új egészségügyi szabványokat kell figyelembe venniük. Az IWBI eddig is az ingatlanok egészségessé tételét tűzte ki célul, a szervezet március 13-ára tervezte a WELL szabványrendszeréhez kapcsolódó újdonságok bemutatását. A világjárvány fényében az új szabványok kiadását szünetelteti és összeállított egy munkacsoportot egészségügyi szakértők és tudósok részvételével, akik felülvizsgálják az eddig érvényben lévő szabványrendszert és ajánlásokat tesznek a szabvány esetleges változtatására, kibővítésére a jövőbeni járványok leküzdésének érdekében. Olvasd el az IWBI által posztolt cikket bővebb információkért!
Linkedin: https://lnkd.in/eE8bgQY

Olvasom tovább →

2020.04.06
HOME OFFICE BAROMETER - AZONNALI SEGÍTSÉG AZ OTTHONRÓL DOLGOZÓKNAK

Töltsd ki te is a Home Office Barométert, és megtudhatod hogyan alakíthatod legmegfelelőbben a távoli munkavégzésed körülményeit.
https://www.europadesign.hu/prohome/#home-office-barometer
#well #otthon #home #welloffice #wellhomeoffice

Olvasom tovább →

2020.03.27
Az épületek betegséget okozhatnak, de megőrizhetik egészségedet is

Olvassátok el a Harvard munkatársa, dr. Joseph G. Allen cikkét, ami a megfelelő szellőző, hűtő és fűtőrendszerek fontosságára hívja fel a figyelmet a fertőzések, így a koronavírus fertőzés terjedésének csökkentésében is.
Ez a terület a WELL tanúsítvány elérésének is egyik alappillére.

Linkedin cikk linkje: https://www.nytimes.com/2020/03/04/opinion/coronavirus-buildings.html

Olvasom tovább →

2020.03.23
TÁVOLI MUNKAVÉGZÉS ÉS ERGONÓMIA?

Távoli munkavégzés és ergonómia?
Az IWBI cikkében saját dolgozóik tapasztalatait és megoldásait osztják meg az ergonómikus munkavégzés megvalósításával kapcsolatban, nem irodai körülmények között. Olvasd el te is és dolgozz otthonról is kényelmesen!

https://resources.wellcertified.com/articles
/working-well-anywhere/?fbclid=
IwAR3wgoENHXNMqc4CHQu_
Qtu4NyezSs29RDJ7CtgUqtjtfDrRFBkXYxtA9NY

Olvasom tovább →

2020.03.20
Nem az épület határozza meg a felhasználás költségeit

Az Europa Property Gálán adták át az év Well projektje díjat, melynek célja a Well minősítés népszerűsítése. Az első alkalommal kiosztott elismerést a Futureal-csoport vehette át a Budapest ONE beruházásáért, amit a Well kiemelt elvárásain túl az építészeti, belsőépítészeti kialakításért, a minőségi komfort megteremtéséért ítélt oda a zsűri. A díjazott beruházás külső és belső kommunikációjával támogatja a minősítést. A díj szerepéről és a Budapest ONE elkészült első üteméről Radványi Gáborral, a Futureal főépítészével Bán Dávid beszélgetett.

https://epiteszforum.hu/nem-az-epulet-hatarozza-meg-a-felhasznalas-kotottsegeit-1

Olvasom tovább →

2020.03.18
HOGYAN LEHET ELKERÜLNI A MAGÁNYOSSÁGOT A TÁRSADALMI ELSZIGETELŐDÉS ESETÉN

Mivel egyre többen - így az Europa Design csapata is - otthonról dolgozunk, egyre több olyan kihívással nézünk szembe, ami eddig fel sem merült.
Olvassátok el Kasley Killam cikkét, melyet az IWBI is posztolt, számos tanáccsal szolgál azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudjuk megőrizni mentális egészségünket a mostani helyzetben amikor a fizikai közelséget amennyire lehet el kell kerülnünk.
https://www.scientificamerican.com/article/how-to-prevent-loneliness-in-a-time-of-social-distancing/
https://www.linkedin.com/posts/iwbi_how-to-prevent-loneliness-in-a-time-of-social-activity-6645418697840218113-yp6t

Olvasom tovább →

2020.03.17
Home Office tippek - hogyan dolgozz otthonról

Téged is érint a home office? Gyermekednek alkalmazkodnia kell a digitális oktatás kihívásaihoz? Nézd meg az IWBI által posztolt videóban bemutatott egyszerű tippeket, hogy kényelmesebbé tedd az otthoni munkavégzést magadnak és családodnak! https://lnkd.in/eJydDgz

Olvasom tovább →

2020.03.13
REALISTA.HU Fordulópont a civilizációban.

A koronavírus világjárványként nehezíti meg a globális gazdaság mindennapi működését, így a munkahelyeken is egyre fontosabb tényezővé válik. Sok esetben jöhet az otthoni munkavégzés és a házi karantén. A járvány kvázi terepet biztosít arra, hogy éles szimulációban kipróbáljuk, hogyan lehet a technológiai eszközökkel egyre nagyobb nagyságrendben otthonról dolgozni. De mi lesz a társas érintkezéssel, ami élteti az emberiséget?

http://realista.hu/ingatlanpiac/fordulpont-a-civilizciban-a-jrvny-miatt-mr-semmi-sem-lesz-a-rgi-az-irodban/137475?fbclid=IwAR10eRWw7GbGp7f15pjTNKMfn3-hJjHlZYKaSZat8gs1tesoRgpijvFCqIo

Olvasom tovább →

2020.02.21
IRODA.HU: ÁTADTÁK AZ EUROPA DESIGN WELL PROJEKT DÍJAT!

Az egészséges munkakörnyezet és a munkavállalói well-being megteremtése érdekében végzett mintegy 25 éves tevékenység, és a megvalósított több száz irodaprojekt után az Europa Design alapítója, Feuertag Ottó elérkezettnek látta az időt, hogy létrehozzon egy új díjat az ingatlanszakma számára.
 

Olvasom tovább →

2019.11.28
Átadták a beneFIT Prize 2019 díjakat

A HR szakma ünnepe - átadták a "beneFIT Prize 2019 - for Happy Employees" díjakat

Olvasom tovább →

-0001.11.30
ESG - A mérhető épületek segítik a nagyvállalatok kötelező zöld jelentését

Új EU-s fenntarthatósági jelentési szabályok jelentek meg a multinacionális vállalatok számára, a Vállalati Fenntarthatósági Jelentési Irányelv (CSRD). 2024-től a nagyvállalatoknak hiteles módon nyilvánossá kell tenniük jelentésüket a környezetre, az emberi jogokra és a szociális normákra gyakorolt hatásaikról. Ebben segítségükre lesznek a mérhető módon fenntartható épületek. A cikksorozat második része bemutatja, hogy a CSRD alapján a vállalatok milyen hiteles adatokkal támaszthatják alá a fenntarthatóság érdekében tett intézkedéseiket a környezetvédelmi témában.

Olvasom tovább →

Kapcsolat

EUROPA DESIGN, WELL PONT


EUROPA DESIGN, WELL POINT
H-1025, Budapest, Törökvész út 71-75.
T: 274-0001

Nyitva tartás
H-P: 09.00-17.00
Email
minosites@welliroda.hu
Kövessen minket!


Hazai szakemberek a WELL-ről

Fazakas György
építész, ügyvezető igazgató
Fazakas Építésziroda Kft.

Nagyon hasznos kezdeményezésnek tartjuk a 2019. február 15-én elindított interaktív előadás sorozatot. Az egészséges irodai környezet érdekében tett intézkedések egyre sürgetőbbek. Az elmúlt évtizedekben folyamatosan nőtt az az irodai munkahelyek száma, egyre nő a dolgozók aránya az adminisztratív szolgáltatási területeken.

Kovács Emesének szeretnénk megfontolásra javasolni, hogy a ”Well” minősítésben, az irodai dolgozókra jutó irodaterület mérőszáma is szerepeljen, a túlzsúfolt irodai környezet egészségtelen hatásának csökkentése érdekében.

Kocsány János
CEO
Graphisoft Park SE

A Well Irodáról szóló szakmai előadás nagyon jól összegezte a munkavállalók jó közérzetét középpontba állító új minősítési rendszer lényegét, így ingatlanfejlesztőként felkészülten várom a leendő bérlők erre vonatkozó igényeit. Számomra a Well nyolc fő kategóriája közül kiemelt fontossággal bír a fitness, a mozgáskultúra bevezetése a munkahelyeken. Ráadásul én ezt közösségépítő eszközként is használnám, hogy az ott dolgozók együtt éljék át a testmozgás örömét. Az irodai épített környezetben olyan feltételeket kell megteremteni, amelyek ösztönzik a fizikai aktivitást és az aktív életmódot.

Pálla Gábor Ödön
ügyvezető igazgató
Római irodaház Kft.

Az ingatlanfejlesztőknek a Well minősítés szempontrendszere olyan támpontokat ad, amelyekre érdemes odafigyelni már a beruházások elindításánál. A bérirodaházak fejlesztői számba vehetik az épületek alaprajzi, tartószerkezeti és épületgépészeti kialakítását, hogy az később alkalmas lehessen egy Well iroda megvalósítására. Amellett, hogy a minősítés egy kitűnő marketingeszköz, legalább olyan fontos a munkavállalók egészségének és kényelmének középpontba állítása is. A WELL továbbá hozzásegítheti a HR és kommunikációs szakterületek bekapcsolását is az irodatervezés folyamatába, ami nagyban segítheti egy projekt sikerét.Irodakereso.info Well Iroda http://www.europadesign.hu/


Adatkezelési tájékoztató