2020.10.28
Faragó István a WIP podcastben: hogyan csökkenthető a mentális terhelés a WELL minősítéssel?

Legújabb Podcastünkben a munkahelyi stresszről beszéltünk, ami a Covid idején talán még aktuálisabb és a WELL-nek erre is jó megoldásai vannak.A stressz mérhető érték aminek felmérésére, kezelésére a Stressz-M csapata egy programot dolgozott ki. 125 kérdésből álló kérdőívet készített, ami a munkavállalóknak és a cégvezetésnek is visszacsatolást ad a munkakörnyezetről és a pszichoszomatikus helyzetről. Kielemzik és megoldást kínálnak a kialakult és feltárt helyzetre.

A Covid vírus hatására sokan kényszerültek, vagy önként vállalták az otthoni munkavégzést, ami van, hogy a konyhaasztalnál a konyhaszéken, vagy éppen egy szekrényben történik. Ennek egészségügyileg fizikális tünetei is lehetnek, a lelki oldaláról nem is beszélve.
Készült egy kutatás 6 európai országban, ahol több, mint 6000 munkavállalót kérdeztek meg. Az eredmény igen elgondolkodtató, hiszen 58% -nál 15 napnál tovább tartó pszichológiai rendellenesség jelentkezett a home office alatt. Ezek között a legjellemzőbb az álmatlanság, az alvászavar, a szomorúság, a túlzott aggódás, a pánik és a szorongás.

Ez a vírus egy tanító vírus megtépázta és megtépázza az ember fizikai és mentális képességét is.
A fizikai részére megoldás a megfelelő munkakörnyezet kialakítása, amit elsősorban a munkavállaónak kell megoldania, szerencsés esetben a vállalat segítségével. Ilyen a megfelelő szék, vagy a fülhallgató. Fontos, hogy ergonómiailag megfelelő székben töltsük el a munkaidőnket és olyan helyen dolgozzunk, ahol a munkánkra tudunk koncentrálni.

Az irodába visszacsábításról is kérdeztük szakértőnket, Faragó Istvánt, aki egy idézetet mondott:
"A közösséghez való tartozás olyan, mint a víz. Igényeljük ezt és ezért szívesen visszamegyünk kollégáink körébe."

A fenti témákat Feuertag Ottó és Faragó István beszéli meg a legfrissebb adásunkban.
 Magyarországon
előregisztrált
épületek

8Iroda
showroom
projekt1
Well
minősítéshez
ajánlott
szállítók

6http://www.europadesign.hu/

Hazai szakemberek
a WELL-ről

Pálla Gábor Ödön
ügyvezető igazgató
Római irodaház Kft.

Az ingatlanfejlesztőknek a Well minősítés szempontrendszere olyan támpontokat ad, amelyekre érdemes odafigyelni már a beruházások elindításánál. A bérirodaházak fejlesztői számba vehetik az épületek alaprajzi, tartószerkezeti és épületgépészeti kialakítását, hogy az később alkalmas lehessen egy Well iroda megvalósítására. Amellett, hogy a minősítés egy kitűnő marketingeszköz, legalább olyan fontos a munkavállalók egészségének és kényelmének középpontba állítása is. A WELL továbbá hozzásegítheti a HR és kommunikációs szakterületek bekapcsolását is az irodatervezés folyamatába, ami nagyban segítheti egy projekt sikerét.

Kapcsolat

EUROPA DESIGN, WELL PONT


EUROPA DESIGN, WELL POINT
H-1025, Budapest, Törökvész út 71-75.
T: 274-0001

Nyitva tartás
H-P: 09.00-17.00
Email
minosites@welliroda.hu
Kövessen minket!


Hazai szakemberek a WELL-ről

Fazakas György
építész, ügyvezető igazgató
Fazakas Építésziroda Kft.

Nagyon hasznos kezdeményezésnek tartjuk a 2019. február 15-én elindított interaktív előadás sorozatot. Az egészséges irodai környezet érdekében tett intézkedések egyre sürgetőbbek. Az elmúlt évtizedekben folyamatosan nőtt az az irodai munkahelyek száma, egyre nő a dolgozók aránya az adminisztratív szolgáltatási területeken.

Kovács Emesének szeretnénk megfontolásra javasolni, hogy a ”Well” minősítésben, az irodai dolgozókra jutó irodaterület mérőszáma is szerepeljen, a túlzsúfolt irodai környezet egészségtelen hatásának csökkentése érdekében.

Kocsány János
CEO
Graphisoft Park SE

A Well Irodáról szóló szakmai előadás nagyon jól összegezte a munkavállalók jó közérzetét középpontba állító új minősítési rendszer lényegét, így ingatlanfejlesztőként felkészülten várom a leendő bérlők erre vonatkozó igényeit. Számomra a Well nyolc fő kategóriája közül kiemelt fontossággal bír a fitness, a mozgáskultúra bevezetése a munkahelyeken. Ráadásul én ezt közösségépítő eszközként is használnám, hogy az ott dolgozók együtt éljék át a testmozgás örömét. Az irodai épített környezetben olyan feltételeket kell megteremteni, amelyek ösztönzik a fizikai aktivitást és az aktív életmódot.

Pálla Gábor Ödön
ügyvezető igazgató
Római irodaház Kft.

Az ingatlanfejlesztőknek a Well minősítés szempontrendszere olyan támpontokat ad, amelyekre érdemes odafigyelni már a beruházások elindításánál. A bérirodaházak fejlesztői számba vehetik az épületek alaprajzi, tartószerkezeti és épületgépészeti kialakítását, hogy az később alkalmas lehessen egy Well iroda megvalósítására. Amellett, hogy a minősítés egy kitűnő marketingeszköz, legalább olyan fontos a munkavállalók egészségének és kényelmének középpontba állítása is. A WELL továbbá hozzásegítheti a HR és kommunikációs szakterületek bekapcsolását is az irodatervezés folyamatába, ami nagyban segítheti egy projekt sikerét.Irodakereso.info Well Iroda http://www.europadesign.hu/


Adatkezelési tájékoztató