2021.03.22
WELL tanúsítvány v2

A 2014 októberében elindított WELL építési szabvány® az első,

amely 108 teljesítménymutatót, valamint tervezési és menedzsmentpolitikai stratégiákat meghatározva az épített környezet és főleg beltéri irodák használóinak az egészségére és jóllétére helyezi a hangsúlyt.
 


Az épület WELL-tanúsítása olyan épített környezetet teremt, amely segít javítani a táplálkozási szokásokat, a fizikai kondíciót, a hangulatot, az alvás minőségét, továbbá fokozza a kényelmet és a felhasználói teljesítményt.
Az első évek tapasztalatai után WELL v2 kifejlesztése a méltányosság és a globalizáció elvére, tudományos kutatásokra, a legjobb gyakorlatokra és a bevált stratégiák alkalmazására, valamint az ügyfélközpontúságra és a rugalmasságra épült. Minden projekttípusnál alkalmazható. A rendszer célja, hogy specifikusabbá váljon és alkalmazkodjon az idővel bekövetkező változásokhoz és a földrajzi területekhez.

A WELL v2-ben tíz referenciaterület található: levegő, víz, táplálék, fény, mozgás, hőkomfort, hang, anyagok, elme és közösség. Az egyes fogalmak különféle, az egészséghez kapcsolódó célú jellemzőkből („jellemzők”) állnak. Ezek a jellemzők lehetnek kötelezőek „Előfeltételek” (K), vagy opcionálisak, azaz a további „Optimalizálás”-t szolgálják ( O). Valamennyi jellemzőt meghatározzák különféle konkrét tértípusokra.

WELL 10 REFERENCIA TERÜLETE
Leírás forrása: International WELL Building Institute™ (IWBI™)
Oldalunkon bemutatott termékek és alkalmazásai hozzájárulhatnak mind a kötelező (K), mind pedig az opcionális (O) jellemzőkhöz.
 
 

A WELL™ minősítési rendszer tehát
-> az épületet, és a belsőépítészetileg kialakított munka vagy tartózkodási, közlekedési teret tanúsítja,
nem az egyes termékeket vagy az építőelemeket,

de az utóbbiak is segíthetnek a protokoll követelményeinek teljesítésében, hogy
az épület megkaphassa a relatív pontszámokat.


Ezen pontszámok 3 szintű minősítést jelenthetnek.Magyarországon
előregisztrált
épületek

8Iroda
showroom
projekt1
Well
minősítéshez
ajánlott
szállítók

6http://www.europadesign.hu/

Hazai szakemberek
a WELL-ről

Pálla Gábor Ödön
ügyvezető igazgató
Római irodaház Kft.

Az ingatlanfejlesztőknek a Well minősítés szempontrendszere olyan támpontokat ad, amelyekre érdemes odafigyelni már a beruházások elindításánál. A bérirodaházak fejlesztői számba vehetik az épületek alaprajzi, tartószerkezeti és épületgépészeti kialakítását, hogy az később alkalmas lehessen egy Well iroda megvalósítására. Amellett, hogy a minősítés egy kitűnő marketingeszköz, legalább olyan fontos a munkavállalók egészségének és kényelmének középpontba állítása is. A WELL továbbá hozzásegítheti a HR és kommunikációs szakterületek bekapcsolását is az irodatervezés folyamatába, ami nagyban segítheti egy projekt sikerét.

Kapcsolat

EUROPA DESIGN, WELL PONT


EUROPA DESIGN, WELL POINT
H-1025, Budapest, Törökvész út 71-75.
T: 274-0001

Nyitva tartás
H-P: 09.00-17.00
Email
minosites@welliroda.hu
Kövessen minket!


Hazai szakemberek a WELL-ről

Fazakas György
építész, ügyvezető igazgató
Fazakas Építésziroda Kft.

Nagyon hasznos kezdeményezésnek tartjuk a 2019. február 15-én elindított interaktív előadás sorozatot. Az egészséges irodai környezet érdekében tett intézkedések egyre sürgetőbbek. Az elmúlt évtizedekben folyamatosan nőtt az az irodai munkahelyek száma, egyre nő a dolgozók aránya az adminisztratív szolgáltatási területeken.

Kovács Emesének szeretnénk megfontolásra javasolni, hogy a ”Well” minősítésben, az irodai dolgozókra jutó irodaterület mérőszáma is szerepeljen, a túlzsúfolt irodai környezet egészségtelen hatásának csökkentése érdekében.

Kocsány János
CEO
Graphisoft Park SE

A Well Irodáról szóló szakmai előadás nagyon jól összegezte a munkavállalók jó közérzetét középpontba állító új minősítési rendszer lényegét, így ingatlanfejlesztőként felkészülten várom a leendő bérlők erre vonatkozó igényeit. Számomra a Well nyolc fő kategóriája közül kiemelt fontossággal bír a fitness, a mozgáskultúra bevezetése a munkahelyeken. Ráadásul én ezt közösségépítő eszközként is használnám, hogy az ott dolgozók együtt éljék át a testmozgás örömét. Az irodai épített környezetben olyan feltételeket kell megteremteni, amelyek ösztönzik a fizikai aktivitást és az aktív életmódot.

Pálla Gábor Ödön
ügyvezető igazgató
Római irodaház Kft.

Az ingatlanfejlesztőknek a Well minősítés szempontrendszere olyan támpontokat ad, amelyekre érdemes odafigyelni már a beruházások elindításánál. A bérirodaházak fejlesztői számba vehetik az épületek alaprajzi, tartószerkezeti és épületgépészeti kialakítását, hogy az később alkalmas lehessen egy Well iroda megvalósítására. Amellett, hogy a minősítés egy kitűnő marketingeszköz, legalább olyan fontos a munkavállalók egészségének és kényelmének középpontba állítása is. A WELL továbbá hozzásegítheti a HR és kommunikációs szakterületek bekapcsolását is az irodatervezés folyamatába, ami nagyban segítheti egy projekt sikerét.Irodakereso.info Well Iroda http://www.europadesign.hu/


Adatkezelési tájékoztató