A WELL IRODA - LEGFRISSEBB CIKKEINK

2024.06.26
WELL SZOLGÁLTATÁSOK

Ebben a menüpontban összegyűjtöttük azokat a cégeket, amelyek támogatják és elősegítik a WELL Certification rendszerét. Ezek a cégek széles körben biztosítják a szükséges termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat a WELL szabványoknak való megfeleléshez.
 

Olvasom tovább →

2024.03.20
ESG S PILLÉR TÁMOGATÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI


Az ESG az Environmental (környezeti), Social (társadalmi) és Governance (irányítási) angol szavak rövidítése. Az ESG keretrendszeren belül ezeket pilléreknek nevezzük és ez az a 3 tématerület, amiben a vállalatoktól elvárt a jelentéstétel.

Olvasom tovább →

2021.06.25
Az egészség és az emberi teljesítmény összefüggése az épített környezettelA HaPI-index számos paramétert mér, beleértve az alkalmazottak jóllétét, a termelékenységet, az elkötelezettséget, a munkakultúrát és magát a szervezetet. Az EYP a Harvarddal azon dolgozik, hogy hozzáadjon egy olyan modult az indexhez, amely az épített környezetet vizsgálja.

Olvasom tovább →

2021.04.19
Well Health Safety védjegy

Az IWBI a pandémiára válaszul szakértők segítségével hozta létre a WELL Health-Safety Rating minősítést

Olvasom tovább →

2021.03.22
WELL tanúsítvány v2

WELL TANÚSÍTVÁNY V2


A WELL módszer olyan épített környezetet teremt, amely segít javítani a táplálkozási szokásokat, a fizikai kondíciót, a hangulatot, az alvás minőségét, továbbá fokozza a kényelmet és a felhasználói teljesítményt.

Olvasom tovább →

2021.03.16
Három stratégia a mozgás növelésére a design segítségével

HÁROM STRATÉGIA A MOZGÁS NÖVELÉSÉRE A DESIGN SEGÍTSÉGÉVEL

Az épületek tervezése, a design egészségesebbé tehet-e? Amikor este elhagyja munkahelyét érezheti-e magát jobban, mint amikor reggel megérkezett?

Olvasom tovább →

2021.03.10
A MED2020 győztesek a Well Iroda Podcastban!

A MED2020 GYŐZTESEK A WELL IRODA PODCASTBAN!

A nyertes tervezőpárossal és a megbízó, az AKG iskola egyik pedagógusával Feuertag Ottó beszélgetett a projektről a WIP podcastban.

Olvasom tovább →

2021.03.05
A Design, mint a fizikai és mentális egészség támogatója!

A DESIGN, MINT A FIZIKAI ÉS MENTÁLIS EGÉSZSÉG TÁMOGATÓJA!

Hogyan biztosíthatjuk a biztonságos és egészséges munkakörnyezetet a felhasználói élmény veszélyeztetése nélkül?

Olvasom tovább →

2021.01.27
A Wellbeing Szövetség kérdőíve

A Wellbeing Szövetség kérdőíve
A Wellbeing Szövetség 2021. január 03-án országos kutatást indított magyarországi cégek körében, hogy feltérképezze a témához kapcsolódó vállalati igényeket és szükségleteket.

Olvasom tovább →

2020.10.28
Faragó István a WIP podcastben: hogyan csökkenthető a mentális terhelés a WELL minősítéssel?

Legújabb Podcastünkben a munkahelyi stresszről beszéltünk, ami a Covid idején talán még aktuálisabb és a WELL-nek erre is jó megoldásai vannak.

Olvasom tovább →

2020.04.30
CORPORATE ART A WELLBEING SZELLEMÉBENCORPORATE ART A WELLBEING SZELLEMÉBEN
Avagy hogyan tegyük vonzóvá munkahelyünket a corporate art eszköztárán keresztül?

A cikk szerzője Bagyó Anna, művészeti konzulens, az Anna Bagyó Art Consulting alapítója, több mint három évtizede a hazai és nemzetközi művészeti és műkereskedelmi színtér szereplője. Szakmai tevékenysége jelentős részét, már a 90-es évek elejétől a corporate art alkotja, közel hetven megvalósult projekt, irodaházak, bevásárlóközpontok, vállalati műgyűjtemények, szállodák és köztéri munkák gazdagítják a portfóliót. Inspirációt, információt, tapasztalatot és szakmai kapcsolatokat a hazai üzleti szféra és az ingatlan piac mellett külföldi tanulmányai, a Zágrábi Egyetem művészettörténet-néprajz szakán és a New York University, Art Administration & Management/Art Dealership & Collecting mester képzésén szerezte.

Olvasom tovább →

2020.04.29
WELL IRODA - VÉDELEM A KORONAVÍRUS ELLEN!WELL IRODA - VÉDELEM A KORONAVÍRUS ELLEN!


A Well irodai minősítés már jóval a Covid-19 megjelenése előtt az egészséges életmódra, a prevencióra és az ennek megfelelő irodai, illetve munkakörnyezetre helyezte a hangsúlyt. A Well sztenderdet kidolgozó IWBI – International Well Building Institute - ajánlásai most a vírus elleni küzdelemben fokozottan érvényesek és időszerűek.

Olvasom tovább →

2020.03.24
TEXTILMŰVÉSZET A WELL IRODÁBAN - KALÁCSKA ZSANETTTEXTILMŰVÉSZET A WELL IRODÁBAN 


Kalácska Zsanett 2009-ben szerzett diplomát a a MOME fémműves szakán, a tervezéshez pedig 2012-ben tért vissza a Zwana márka megalapításakor. A Zwana kínálatában a természetből és annak geometriájából inspirálódott textil és bőr ékszereket találunk. A természet geometriája, az apró, organikus részletekben felfedezhető lenyűgöző szabályosság inspirálja. A második Gombold újra! pályázatára a WAMP különdíjával jutalmazott kollekciót készített, amihez egy különleges, saját fejlesztésű technikát használt. A technika a Pangolin nevet viseli, és a Zwana ékszerek védjegyének számít.

Olvasom tovább →

2020.03.20
Új kihívás: hogyan dolgozzunk otthonról?Hogyan dolgozzunk otthon is kényelmesen és hatékonyan? Hogyan feleljen meg a lakásban kialakított munkahely az egészséges munkavégzés feltételeinek?  Milyen bútorokat válasszunk, hogy a home office ne törje meg otthonunk összképét? Az irodabútor-gyártók felkészültek a kihívásra, most a spanyol Actiu gyár ad tippeket.

Olvasom tovább →

2020.03.18
WORK HOMETisztelt Partnerünk!
Lehet, hogy csak nemrég kerültünk kapcsolatba, lehet, hogy több mint 25 éve jár hozzánk és rendezvényeinkre, de egy biztos: kapcsolatunk a bizalomra és a munkahelyi felelősségre épül. Dolgozóink és partnereink többsége aktív, eseménydús életet él, akár üzleti találkozókra, szakmai rendezvényekre, networking eseményekre, akár privát, közösségi-családi programokra gondolunk.
 
Most azonban itt az ideje lelassulni, és olyan otthoni tevékenységekre időt szakítani, amire eddig esetleg nem volt idő. Rendet rakni gondolatainkban, átértékelni környezetünkkel való kapcsolatunkat.

Olvasom tovább →

2020.03.03
Cirkadián - Emberközpontú világítást

CIRKADIÁN - EMBERKÖZPONTÚ VILÁGÍTÁST

Az utóbbi években a napi ritmust követő és emberközpontú világítás trendi szavakká váltak. Miért beszélünk erről csak most, és valóban fontos ez, vagy csak egy múló trend?

Olvasom tovább →

2019.03.27
Well minősítést támogatók és élvezők csoportja a Linkedinen

WELL MINŐSÍTÉST TÁMOGATÓK ÉS ÉLVEZŐK CSOPORTJA A LINKEDINEN
Elindult a Linkedinen belül a Well minősítést támogatók és élvezők csoportja - Well certification in Hungary.
Célunk, hogy a WELL felhasználók köre bővüljön, és mind a tanácsadás, mind pedig a szolgáltatás folyamatát hatékonyabbá tegyük. 

Olvasom tovább →

2019.03.27
Ha zavar a zaj - Europa Design Lab akusztikai workshop

HA ZAVAR A ZAJ - EUROPA DESIGN LAB AKUSZTIKAI WORKSHOP
Az Europa Design Lab workshop sorozat azzal a céllal indult, hogy a munkakörnyezetben megtalálható innovációkról, anyagokról, technológiákról, kutatási eredményekről, újdonságokról élő szakmai előadások formájában, a prezentációs anyagok megosztásával folyamatosan tájékoztassuk a szakma gyakorlóit, és a felhasználókat is egyaránt.

Olvasom tovább →

2019.01.28
WELL Certification - fókuszban az ember - Workshop, 2019. február 15.

WELL Certification - fókuszban az ember - Workshop, 2019. február 15. Az új minősítési rendszer azt vizsgálja, hogy az irodai és közösségi terek hogyan szolgálják az ott élő, dolgozó emberek jó közérzetét, egészségét és kényelmét. Előadóink most az építésztervezők szempontjából ismertetik a WELL minősítési rendszer 105 alkategóriájának a lényegét.

Olvasom tovább →

2019.01.07
Fitten az irodában

Fitten az irodában
Gondolták volna, hogy a mindennapi irodai munkavégzés közben is elérhető olyan aktivitás, mintha többször is lefutnánk a bostoni maratont?

Olvasom tovább →

2018.12.17
Hangelnyelés látványosan - akusztika az irodában

HANGELNYELÉS LÁTVÁNYOSAN - AKUSZTIKA AZ IRODÁBAN
Az elmúlt évek megváltozott munkakultúrája olyan térelrendezéseket eredményezett, ahol a nagy egybefüggő nyitott irodák csoportosan elhelyezett munkahelyein, a tárgyaló és kommunikációs szigeteken csak optimális akusztikai kiegészítőkkel tudnak a munkatársak hatékonyan dolgozni.

Olvasom tovább →

2018.11.29
Hogy lehet kihozni a legtöbbet egy meglévő iroda megvilágításából?

HOGY LEHET KIHOZNI A LEGTÖBBET EGY MEGLÉVŐ IRODA MEGVILÁGÍTÁSÁBÓL?
Az előző cikkben megnéztük, hogy mely alapkövetelményeknek kell mindenképpen megfelelni egy korábban épült irodának, ha a WELL szabvány szerint szeretné minősíteni magát. A vizsgálatot azzal folytatjuk, hogy mik azok a – Light Concept-hez tartozó- úgynevezett optimalizációk, amikkel tovább javíthatjuk a bennünket körülvevő fényviszonyokat.

Olvasom tovább →

2018.11.22
Megőrülök a fényektől!

MEGŐRÜLÖK A FÉNYEKTŐL!
Ki ne lett volna olyan, akár új építésű, fancy irodában, ahol majd megbolondult attól, hogy folyton a szemébe/monitorjára süt a nap és átkozottul melege van? Esetleg őszi időszakban délután négytől „kiég a retinája” a kvázi csupaszon világító fényforrásoktól? A helyzet sokunknak ismerős. 

Olvasom tovább →

2018.11.13
DIEFFEBI: DOTBOX a jobb levegőért az irodában//

DIEFFEBI: DOTBOX A JOBB LEVEGÕÉRT AZ IRODÁBAN

A WELL minősítés egyik legfontosabb része a levegőminőséggel foglalkozó „AIR” vázlatpont, mely számos szemszögből érinti és vizsgálja a dolgozók levegőjét. A Dieffebi új termékével bemutatja, hogyan lehet elősegíteni a tisztítási folyamatot egy bútor segítségével.

Olvasom tovább →

2018.11.08
Zukunft Personal Hungary HR kiállításTegnap és ma is kint vagyunk a Zukunft Personal Hungary kiállításon, ami az őszi HR konferencia szezon egyik legnagyobb eseménye. Célunk, hogy megismertessük a HR szakma képviselőit is az irodai terek kialakításában rejlő lehetőségekkel.

Olvasom tovább →

2018.09.11
Hogyan tartja meg a WELL a legjobb munkaerőt?

Az olyan fogalmak, mint a kollaborációs és szocializációs terek ma már éppúgy egy irodai munkahely részei kell, hogy legyenek, mint az íróasztal vagy a telefon. Mit kell tudnia ma egy modern irodaház belső terének, mitől érzi jól magát egy munkavállaló, és a leglényegesebb kérdés: miért éri meg a munkáltatónak, ha invesztál a munkavállaló jó közérzetébe?

Olvasom tovább →

2018.09.11
WELL Office MINTAPROJEKT – Europa Design

Az Europa Design saját irodája az első WELL minősítésű iroda lesz Magyarországon! Az irodakereso.info cikke.

Olvasom tovább →

2018.08.13
Minden padlószőnyeg carbonsemleges az Interface kínálatában

MINDEN PADLÓSZŐNYEG CARBONSEMLEGES AZ INTERFACE KÍNÁLATÁBANItt az idő, hogy már tervezéskor komolyan foglalkozzunk a károsanyagkibocsátással, hiszen a globális felmelegedés mindannyiunkat érinti. Ez ismerte fel az Interface is, a népszerű padlóburkolat gyártó, és ezért fejlesztette ki a Carbon Neutral Floors padlóburkolatokat, amely használatával Ön is tehet környezete védelméért.

Olvasom tovább →

2018.06.28
Indoor Advantage Gold minősítést adott az SCS több Herman Miller széknek

INDOOR ADVANTAGE GOLD MINŐSÍTÉST ADOTT AZ SCS TÖBB HERMAN MILLER SZÉKNEK

Az Europa Design által forgalmazott Herman Miller idén több székével is elnyerte az „Indoor Advantage” Gold díjat.

Olvasom tovább →

2018.06.15
Zavaró zajhatások – milyen az akusztika egy Well irodában?

Zavaró zajhatások – milyen az akusztika egy Well irodában?
A Well minősítési rendszer egyik fontos alappillére a komfort, amely az irodabútorok kényelme mellett a dolgozókat érő hang, szag és hőmérsékleti paraméterek tudatos alakításáról szól.

Olvasom tovább →

2018.06.12
A fény minősége irodai környezetben

FényA látáson túl a fény nem vizuális módon is befolyásolja az emberi testet. Az embereknek és az állatoknak belső órája van, mely fiziológiai funkciókat szinkronizál körülbelül 24 órás ciklusban, melyeket cirkadián ritmusnak nevezünk.

Olvasom tovább →

2018.06.12
A levegő minősége irodai környezetben

A levegő minősége

A WELL hét alapkoncepció alapján és több, mint 100 intézkedési javaslat segítségével kellemes és hatékony munkakörnyezetet alakíthatunk ki, ahogyan arról előző cikkünkben írtunk.
 
Az Europa Design az MN6 Energiaügynökség munkatársai segítségével Magyarországon először egy felújított épületben kialakított iroda és bemutatóterem WELL minősítésének megszerzésén dolgozik. Az 1930-as években épült Bauhaus-villa teljeskörű felújításon esett át 2015-16-ban. A II. kerületben lévő épület rengeteg nyitható ablakkal rendelkezik, zöld kert veszi körül, segítve a környezeti szálló por és egyéb szennyeződések semlegesítését is. 
 

Olvasom tovább →

2018.05.30
WELL minősítéssel a munkaerő megtartásért – Europa Design Irodaház és Showroom

Az Europa Design 1930-as években épült nagyon magas műszaki színvonalon felújított székháza az MN6 Energiaügynökség közreműködésével indul a WELL minősítésért! Magyarországon elsőként pályázik felújított épületben működő iroda a WELL minősítésre, ami önmagában komoly kihívást jelent. A mérésekkel alátámasztott és folyamatos monitoringgal igazolt beltéri levegőminőség, ideális hőmérséklet és páratartalom a dolgozók egészségét, és a hatékony munkakörnyezetét támogatják.   

Olvasom tovább →

2018.04.17
Mitől lesz egészséges egy munkakörnyezet?

Mitől lesz egészséges egy munkakörnyezet? Ahhoz, hogy ne alakuljon ki a Sick Building Sindrome - ami az épülethasználók olyan megbetegedéseit jelenti, ami az elégtelen friss levegő ellátás vagy az épület túlhűtése, túlfűtése miatt alakul ki, - már az irodaterek kialakításakor érdemes figyelembe venni néhány szempontot.

Olvasom tovább →

2018.04.17
WELL Irodák a pénzügyi szektor vállalatainál

WELL IRODÁK A PÉNZÜGYI SZEKTOR VÁLLALATAINÁLMilyen kihívásoknak kell manapság megfelelnie a bankok központi irodáinak? Milyen elvárásaink vannak egy bankfiókkal szemben? Hogyan maradhat versenyképes a pénzügyi szektor a változó munkaerőpiacon, milyen új munkakörnyezet szolgálja jobban a munkaerő megtartását és az új ügyféligényeket?

Olvasom tovább →

2018.04.17
A HB Reavis csatlakozott a Well Living Lab amerikai kutatóközponthoz

A HB REAVIS CSATLAKOZOTT A WELL LIVING LAB AMERIKAI KUTATÓKÖZPONTHOZA HB Reavis (HuGBC tag) az első európai székhelyű ingatlanfejlesztő, mely alapító tagként csatlakozott a Well Living Lab globális összefogásához. A kutatóközpont olyan újító kutatásokat végez, melyek az egészség, a jó közérzet és a beltéri környezet közötti kölcsönhatást vizsgálják.

Olvasom tovább →

2018.04.10
Ajánlatkérés

Ajánlatot az info@welliroda.hu címre írva kérhet!

Olvasom tovább →

2018.04.10
Bemutatkozás

A WELL IRODA weboldalt és tanácsadási szolgáltatást az MN6 Energiaügynökség és az Europa Design hozta létre.

Olvasom tovább →

2018.04.10
MIT JELENT A WELL IRODA?

A Well egy olyan irodai minősítés, amit a dolgozók is érzékelhetnek, mert a közérzetüket leginkább meghatározó tényezőket minősíti. 

Olvasom tovább →

2018.04.09
Mi tesz egy irodát egészségessé vagy egészségtelenné?

Mit tesz egy irodát egészségessé vagy egészségtelenné? Erről az ábráról minden kiderül!
Mit tesz egy irodát egészségessé vagy egészségtelenné? Erről az ábráról minden kiderül!

Olvasom tovább →

2018.04.08
Elindult a welliroda.hu weboldalunk

Büszkén bejelenthetjük, hogy elindult új weboldalunk, a welliroda.hu. 

Olvasom tovább →

Kapcsolat

EUROPA DESIGN, WELL PONT


EUROPA DESIGN, WELL POINT
H-1025, Budapest, Törökvész út 71-75.
T: 274-0001

Nyitva tartás
H-P: 09.00-17.00
Email
minosites@welliroda.hu
Kövessen minket!


Hazai szakemberek a WELL-ről

Fazakas György
építész, ügyvezető igazgató
Fazakas Építésziroda Kft.

Nagyon hasznos kezdeményezésnek tartjuk a 2019. február 15-én elindított interaktív előadás sorozatot. Az egészséges irodai környezet érdekében tett intézkedések egyre sürgetőbbek. Az elmúlt évtizedekben folyamatosan nőtt az az irodai munkahelyek száma, egyre nő a dolgozók aránya az adminisztratív szolgáltatási területeken.

Kovács Emesének szeretnénk megfontolásra javasolni, hogy a ”Well” minősítésben, az irodai dolgozókra jutó irodaterület mérőszáma is szerepeljen, a túlzsúfolt irodai környezet egészségtelen hatásának csökkentése érdekében.

Kocsány János
CEO
Graphisoft Park SE

A Well Irodáról szóló szakmai előadás nagyon jól összegezte a munkavállalók jó közérzetét középpontba állító új minősítési rendszer lényegét, így ingatlanfejlesztőként felkészülten várom a leendő bérlők erre vonatkozó igényeit. Számomra a Well nyolc fő kategóriája közül kiemelt fontossággal bír a fitness, a mozgáskultúra bevezetése a munkahelyeken. Ráadásul én ezt közösségépítő eszközként is használnám, hogy az ott dolgozók együtt éljék át a testmozgás örömét. Az irodai épített környezetben olyan feltételeket kell megteremteni, amelyek ösztönzik a fizikai aktivitást és az aktív életmódot.

Pálla Gábor Ödön
ügyvezető igazgató
Római irodaház Kft.

Az ingatlanfejlesztőknek a Well minősítés szempontrendszere olyan támpontokat ad, amelyekre érdemes odafigyelni már a beruházások elindításánál. A bérirodaházak fejlesztői számba vehetik az épületek alaprajzi, tartószerkezeti és épületgépészeti kialakítását, hogy az később alkalmas lehessen egy Well iroda megvalósítására. Amellett, hogy a minősítés egy kitűnő marketingeszköz, legalább olyan fontos a munkavállalók egészségének és kényelmének középpontba állítása is. A WELL továbbá hozzásegítheti a HR és kommunikációs szakterületek bekapcsolását is az irodatervezés folyamatába, ami nagyban segítheti egy projekt sikerét.Irodakereso.info Well Iroda http://www.europadesign.hu/


Adatkezelési tájékoztató